Jilles van de Warenburg

Het ontwikkelen van een online galerij voor de kunstenaar Jilles van de Warenburg. Bekijk hier hoe we het project aangepakt hebben en welke keuzes we gemaakt hebben.

Omschrijving case

“Ontwerpen van een online galerij voor de beeldende kunst van Jilles van de Warenburg”.

Beeldend kunstenaar en illustrator Jilles van de Warenburg werd opgeleid aan de Arnhemse kunstacademie. Na zijn opleiding als illustrator is hij verschillende wegen ingeslagen om zijn talent te verbreden. Hij startte met werken voor het Muziekcentrum in Vredenburg, tekende voor uitgeverijen en het weekblad De Groene Amsterdammer. Gelijktijdig begon hij met vrij beeldend werk. Vanaf het begin van het nieuwe millennium is daar ook schrijven van fictie bij gekomen.

In 2020 was het moment daar om al zijn kunstwerken ook online tentoon te stellen. Er moest een online galerij komen waarop potentiële klanten en andere geïnteresseerde zijn kunst in konden zien. Wij zijn voor Jilles aan de slag gegaan. Op de website is een doorsnee van zijn werk te zien.

Professionele website laten maken?

Een professionele website laten maken die hard voor je werkt, de omzet verhoogt en nieuwe klanten binnenhaalt. Dat is waar wij bij Lap Marketing naar streven. Wij helpen bedrijven online te groeien met behulp van data en resultaatgerichte marketing. Het laten maken van een professionele website is volgens ons een goede keuze wanneer je:

Vraag vrijblijvend een strategische sessie aan om het doel van jouw website te bespreken of in kaart te brengen.

100% gebruiksvriendelijk op alle apparaten.

Vrijblijvende strategische sessie!
Direct inzichtelijk waar jouw bedrijf online staat! Geen standaardrapporten, maar persoonlijk advies.

Online galerij voor kunstenaar Jilles van de Warenburg

Op basis van de briefing vooraf zijn we aan de slag gegaan met het in kaart brengen van de wensen en behoeften. Jilles gaf aan dat het een sobere, rustige website moest gaan worden. Het was de bedoeling dat de kunst eruit zou springen. Nadat we een beeld hadden geschetst van hoe de website eruit moest gaan zien hebben we gezamenlijk met Jilles de kleuren bepaald.

Naast de kleuren hebben we gezamenlijk nagedacht over de tentoonstelling van de exemplaren. Zo moesten de kunstwerken zowel op desktop, als op tablet, als op mobiel goed bewonderd kunnen worden. Verder waren we het erover eens dat de website geen enorm lange scroll moest worden, omdat bezoekers op deze manier wellicht de onderste kunstwerken niet zouden bereiken. We hebben er daarom voor gekozen om drie kunstwerken naast elkaar te tonen.

Op mobiel hebben we voor een andere tentoonstelling gekozen, namelijk om telkens één afbeelding groot weer te geven, zodat de gehele aandacht van de website gebruiker naar het betreffende kunstwerk gaat.

Tijdens het project hebben we verschillende kleuren geprobeerd die het beste aansloten bij Jilles als bedrijf en als persoon. De eerste kleur was een grijstint, wat goed aansloot bij de briefing voorafgaand aan het project. Na de eerste opzet gaf Jilles echter aan dat dit iets te rustig was. We zijn vervolgens gaan spelen met verschillende kleuren, waaronder groen, bordeauxrood en bordeauxpaars. Uiteindelijk is het de onderstaande kleur “bordeauxpaars” geworden.

Vrijblijvend jouw online marketing project bespreken? Vraag vrijblijvend een strategische sessie aan!

Tijdens de strategische sessie bespreken we jouw online doelen, de doelgroep van jouw bedrijf en de middelen die nodig zijn om de doelen te behalen.

Van tekentafel tot realisatie

Een professionele website laten maken door Lap Marketing wordt gedaan in drie verschillende fases, namelijk de inventarisatiefase, de ontwerpfase en de ontwikkelfase. Onderstaande afbeeldingen geven een goed beeld van hoe het proces van een website laten maken er in de werkelijkheid eruit kan komen te zien. Door verschillende revisie momenten in te plannen tijdens het project blijft de goede communicatie tussen opdrachtgever en websitebouwer goed behouden.

Vrijblijvend jouw online marketing project bespreken? Vraag vrijblijvend een strategische sessie aan!

Tijdens de strategische sessie bespreken we jouw online doelen, de doelgroep van jouw bedrijf en de middelen die nodig zijn om de doelen te behalen.

"Daan heeft mijn wensen uitstekend vertaald naar een sterk vormgegeven site, overzichtelijk en functioneel. We hebben goed en plezierig samen gewerkt. Daan heeft veel kennis van zaken zowel qua webdesign en marketing. Een aanrader!"
Jilles van de Warenburg
Eigenaar | Jilles van de Warenburg
Start een project
Samen een project starten? Leuk! Wij hebben er in ieder geval al zin in. Vul het volgende formulier in om een aanvraag in te dienen. Na het invullen zullen wij zo snel mogelijk contact met jou opnemen.
Meerdere opties mogelijk.

Contactgegevens

Lap Marketing
Tel.: 024 234 0622
E-mail: info@lapmarketing.nl

Sint Canisiussingel 34
6511TJ Nijmegen
Nederland

KVK: 74688847
BTW: NL002363152B22