5/5 Ster Google Reviews​
5/5

Linkbuilding

Linkbuilding is anno 2022 nog steeds een zeer belangrijk onderdeel van een succesvolle SEO-strategie. Wil jij linkbuilding op de juiste manier inzetten? Onze specialisten bouwen een sterk linkprofiel op voor op jouw website. 

Direct navigeren naar:

Vrijblijvend adviesgesprek

Tijd om online stappen te zetten? Wij zijn er klaar voor. Dien het onderstaande formulier in voor een vrijblijvend adviesgesprek.

Wat is linkbuilding?

Linkbuilding is het verzamelwoord voor het actief verzamelen van links van externe websites. Deze verwijzigingen worden backlinks genoemd. In 2022 hecht Google hier nog steeds veel waarde aan. Hoe meer kwalitatieve backlinks jouw website heeft, hoe beter Google begrijpt waar jouw website over gaat. Wanneer Google beter begrijpt waar jouw website over gaat, zal dit resulteren in hogere posities in Google. Deze posities hebben de potentie om maandelijks meer bezoekers naar jouw website te trekken.

Hoe hoger de autoriteit van de de website waar je een link op scoort hoe meer waarde deze link doorgeeft aan jouw website. Voorbeelden van sterke links zijn bijvoorbeeld nieuwswebsites of goed bezochte blog websites. Over het algemeen worden deze websites vaak gezien als websites met een hoge autoriteit en geven daarmee jouw website een stevige boost.

linkbuilding uitbesteden

Waarom linkbuilding?

Ondanks dat het mogelijk is om zonder linkbuilding hogere posities in Google te vergaren, kan linkbuilding jouw website een sterke boost geven wanneer je hier wel mee aan de slag gaat. Wanneer we kijken naar een succesvolle SEO strategie dan kan linkbuilding eigenlijk niet ontbreken. Binnen SEO zijn veel factoren direct aan de eigen website toe te passen. Bij linkbuilding werkt dit net even anders. Zo ga je in plaats van het aanbrengen van interne links op je eigen website ervoor zorgen dat andere websites op het internet naar jou toe gaan linken.

Ooit heeft Google dit fenomeen in leven geroepen, omdat iedereen op het internet zonder een dergelijk systeem direct als expert gezien kon worden. Deze linkjes zouden ervoor moeten zorgen dat de website met de meeste backlinks bovenaan komt te staan. Je zou het eigenlijk kunnen vergelijken met een lijsttrekking tijdens een verkiezing. Uiteindelijk staat degene met de meeste stemmen, in ons geval linkjes, bovenaan.

Door de hogere posities in Google zal je ongetwijfeld meer bezoekers op je website krijgen. Met behulp van linkbuilding zal de autoriteit van jouw website stijgen. Dit is ook weer goed voor de andere pagina’s op jouw website.

Voor deze klanten realiseerden wij al online groei

Professionele linkbuilding analyse aanvragen

Meer weten over de huidige situatie van jouw linkprofiel? Of ben je benieuwd hoe jouw grootste concurrent de markt online betreedt? Vraag dan een vrijblijvende linkbuilding analyse aan. In deze scan analyseren we het huidige linkprofiel van de website en maken we een vergelijking met de concurrent. 

Uiteindelijk ontvang je de scan via de mail en zullen we deze telefonisch bespreken. Na het gesprek kan je vrijwel direct aan de slag met de verbeterpunten.

Gratis SEO nulmeting
Direct inzichtelijk waar jouw bedrijf online staat! Geen standaardrapporten, maar persoonlijk advies.

Hoveniersbedrijf C. Van den Heuvel

3.500 unieke bezoekers per maand.
17 top 3 posities in Google.

TRALERT®, de specialist in LED voertuigverlichting

7.200+ unieke bezoekers per maand.
184% meer websitebezoekers.

Boekhome

5000+ websitebezoekers per maand.
41+ aanvragen per maand

Waarom investeren in linkbuilding?

Het algoritme van de zoekmachine Google is een grote puzzel. Wel is de afgelopen jaren veelvoudig gebleken dat linkbuilding en het vergaren van backlinks een grote rol spelen in het verhogen van de online vindbaarheid door middel van SEO. Volgens de meeste SEO-specialisten zal linkbuilding ongeveer voor 30 tot 50 procent jouw rankings bepalen. Het is daarom enorm van belang om linkbuilding onderdeel te maken van de SEO-strategie.

Is linkbuilding in 2022 nog wel zo effectief?

Jaa als SEO expert kunnen we stellen dat linkbuilding ook dit jaar nog een grote rol gaat spelen in de zoekmachine Google. Door corona heeft online marketing een ware vogelvlucht gemaakt en hebben veel bedrijven de stap gemaakt naar online. Dit betekent ook dat er mogelijk over tijd meer serieuze spelers in jouw markt actief zullen zijn. Hierdoor zou je kunnen stellen dat het hebben van een duidelijke linkbuilding strategie van essentiële waarde is voor een online succesvolle verkoopomgeving.

De afgelopen jaren heeft linkbuilding zich wel sterk doorontwikkeld. waar het voorheen mogelijk was om zonder enige relevantie linkjes op jouw website te plaatsen, is het anno nu belangrijk dat jouw backlinks van een bepaalde waarde zijn.

linkbuilding uitbesteden

Verschillende linkbuildstrategieën

Binnen linkbuilding kennen we verschillende strategieën. Eén van deze mogelijkheden is het schrijven van sterke kwalitatieve artikelen waar andere mensen in de markt waar je je in beweegt naartoe gaan linken. Het idee bij deze strategie is dat de content zo ontzettend goed is, dat andere websites bereid zijn om naar de website door te linken. Dit is echter makkelijker dan gedaan. Verder heb je dit proces niet helemaal in de hand. Een andere methode voor het verkrijgen van links is het schrijven van gastblogs op andere websites. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan de leveranciers of partners waar je vaak mee samen werkt. Daarnaast kan je ook een goede start maken door jouw website aan te melden bij verschillende bedrijfsgidsen. 

Het nadeel van bovenstaande strategieën is dat dit zeer tijdrovende praktijken zijn. Om ervoor te zorgen dat de vaart erin gehouden kan worden, is het handig om een online marketing bureau te hebben waar je je linkbuilding kan uitbesteden. Zo hebben online marketing bureaus over het algemeen een groter netwerk aan websites waar links op geplaatst kunnen worden. Gelukkig ben je hier aan het juiste adres.

Voor deze klanten realiseerden wij al online groei

SEO uitbesteden
"Super werk geleverd. De website die Lap Marketing voor ons heeft gemaakt is top. SEO helemaal goed in elkaar en fijne communicatie. Erg fijn om mee samen te werken in Nijmegen."
Lars Nuwenhof
Marketing Manager | TRALERT®

Veelgestelde vragen over linkbuilding?

Linkbuilding is een technisch, maar ook zeer belangrijk onderdeel van de online marketing strategie. We begrijpen dat ook dat je aardig wat vragen hebt. De meest voorkomende vragen hebben we onderstaand alvast voor je opgesomd.

Over het algemeen merken we dat de nadruk vaak gelegd wordt op het verzamelen van zo veel mogelijk links. In de essentie klopt het dat hoe meer links een website heeft, hoe beter dit is. Zo makkelijk is het natuurlijk niet. Waar de focus vaak ligt op kwantiteit, zou je er juist goed aan doen om voor links te gaan met een hoge autoriteit.

Daarnaast kan het wel tot acht weken duren voordat de links gelezen zijn door Google en dus waarde gaan toevoegen aan jouw website. Dit proces kan voor veel ondernemers als te lang ervaren worden. In sommige gevallen wordt er te snel opgegeven als het gaat om het uitzetten en optimaliseren van een linkbuilding strategie.

Als derde merken we dat links vaak direct in één keer geplaatst worden. Google houdt van een natuurlijke/organische opbouw van links. Het is dus beter om elke maand een vast aantal links toe te voegen, in plaats van alle links op dag 1 op de website te knallen.

Vaak heeft linkbuilding enige aanlooptijd nodig voordat het effect daadwerkelijk zichtbaar is. Dit komt doordat Google tijd nodig heeft om de links te leren herkennen. Dit wordt ook wel crawlen genoemd. 

Wij adviseren om die reden om minimaal drie maanden linkbuilding af te nemen. Tijdens deze periode zullen er continu nieuwe links aan de website toegevoegd worden. Na een periode van drie maanden zul je hiervan al duidelijk effect terugzien.

Linkbuilding kent een aantal kernbegrippen, namelijk: domain authority, page authority, aantal backlinks en het aantal verwijzende domeinen.

Deze begrippen worden verder uitgelicht in de SEO begrippenlijst.

Linkbuilding zorgt voor een betere domeinscore en dit zorgt ervoor dat Google jouw website als meer waardevol gaat zien. Deze strategie is in 2022 nog steeds enorm van belang voor een goede online zichtbaarheid.

Gratis SEO nulmeting
Direct inzichtelijk waar jouw bedrijf online staat! Geen standaardrapporten, maar persoonlijk advies.

Contactgegevens

Lap Marketing
Tel.: 024 234 0622
E-mail: info@lapmarketing.nl

Sint Canisiussingel 34
6511TJ Nijmegen
Nederland

KVK: 74688847
BTW: NL002363152B22