SEO bureau Nijmegen en omstreken

Op zoek naar een SEO bureau in Nijmegen? Bij Lap Marketing hebben wij alle expertise op het gebied van SEO in huis. Door bovenaan te staan in de zoekmachine Google of Bing op voor jouw website relevante zoekwoorden, kun je interessante website bezoekers en zelfs leads vergaren. SEO bestaat uit verschillende aspecten. Zo wordt de positie in de zoekmachine Google bepaald door meer dan 200 ranking factoren.

Wil jij meer weten over onze aanpak? Of ben je al begonnen met het optimaliseren van jouw website en wil je achterhalen wat je nog zou kunnen verbeteren? Vraag dan een vrijblijvende SEO nulmeting aan.

SEO bureau Nijmegen: de weg naar online resultaat

SEO, ook wel zoekmachine optimalisatie genoemd is de techniek waarmee Google of Bing bepaald welk zoekwoord welk zoekwoord bovenaan komt te staan, wanneer een potentiële website bezoeker een zoekopdracht uitvoert in de zoekmachine Google. Om ervoor te zorgen dat jouw website zo hoog mogelijk in de zoekmachine komt te staan, gaan wij aan de slag met drie pijlers, namelijk content, techniek en autoriteit.

SEO geoptimaliseerde content

Een website met goede en kwalitatieve content wordt beloond door de zoekmachines. Onder content vallen alle teksten en afbeeldingen die op de website te vinden zijn. Het is hierbij van belang dat de content, voor zowel de websitebezoeker als voor de zoekmachines, de juiste informatie bevat. Wanneer de content op jouw website goed op orde is, dan word je beloond met hogere posities.

Het verbeteren van de SEO techniek

Naast het schrijven van SEO geoptimaliseerde teksten is het van belang dat de website snel, toegankelijk en gebruiksvriendelijk is. Deze factoren van zoekmachine optimalisatie vallen onder de techniek van de website. Verder is het van belang dat Google jouw website gemakkelijk kan lezen. Dit wordt indexeren genoemd.

Verhogen van de online autoriteit

De derde, en laatste pijler van SEO optimalisatie is autoriteit. De online autoriteit van jouw webpagina wordt bepaald door verschillende factoren. Eén van de meest voorkomende termen die de autoriteit van jouw website bepaald is linkbuilding. Hierbij is het van belang om het aantal kwalitatieve interne- en externe links die naar jouw website verwijzen te verhogen.

Waar SEO voor veel ondernemers en bedrijven nog een onbekend terrein is, hebben wij het ons als online marketing bureau uit Nijmegen al volledig eigen gemaakt. Samen met jou als bedrijf gaan we aan de slag met het optimaliseren van jouw website. Naast het behalen van online resultaat, doe je ook voldoende kennis op en kun je sparren met onze SEO specialist uit Nijmegen. 

SEO Nijmegen: waarop zoekt mijn doelgroep?

Voordat we aan de slag gaan met het optimaliseren van jouw website is het van belang om in kaart te brengen op welke zoekwoorden jouw doelgroep zoekt. Dit doen we met behulp van een zoekwoordenanalyse. In deze analyse brengen we het zoekvolume per maand en de concurrentiegraad in kaart. Verder is het in dit onderzoek van belang om te achterhalen met welke intentie de websitebezoekers online zoeken. Hebben ze een koopintentie, of zijn ze op zoek naar meer informatie?

Nadat we de relevante zoekwoorden voor jouw website in kaart hebben gebracht, kunnen we van start! Op basis van de bovenstaande drie pijlers zullen we beginnen met het optimaliseren van de website. Onze SEO specialisten uit Nijmegen zullen verschillende soorten content schrijven die interessant zijn voor de lezer.

Hoveniersbedrijf C. Van den Heuvel

3.500 unieke bezoekers per maand.
17 top 3 posities in Google.

Boekhome

5000+ websitebezoekers per maand.
41+ aanvragen per maand

TRALERT®, de specialist in LED voertuigverlichting

7200+ unieke bezoekers per maand.
184% meer websitebezoekers.

SEO specialist in Nijmegen en omstreken

Online beter gevonden worden met SEO in Nijmegen? Wij helpen je graag bij het optimaliseren van jouw website. Het is zowel mogelijk om SEO advies aan te vragen of om de SEO volledig uit te besteden. Het uitbesteden van SEO is een logische keuze, wanneer je zelf:

Vraag vrijblijvend een SEO nulmeting aan om meer inzicht te verkrijgen hoe jouw website momenteel online presteert. 

Gratis SEO nulmeting
Direct inzichtelijk waar jouw bedrijf online staat! Geen standaardrapporten, maar persoonlijk advies.

SEO Nijmegen: een ongoing proces

SEO optimalisatie is een tijdrovend en ongoing proces. Het heet niet voor niets zoekmachine optimalisatie. Om hoger te scoren in Google is het van belang om een lange lijst aan skills goed te beheersen. Zo worden de posities in Google bepaalt door meer dan 200 ranking factors. Om ervoor te zorgen dat jouw website aan alle belangrijke factoren voldoet, gaan we aan de hand van onderstaande stappen te werk. Alle aanpassingen worden door onze SEO specialist uit Nijmegen doorgevoerd. Ook is het mogelijk om de wijzigingen samen met jouw webmaster door te voeren. In dit geval adviseren en ondersteunen wij jouw online marketingafdeling.

Om ervoor te zorgen dat we de juiste dingen doen beginnen we met een zoekwoorden onderzoek. In deze fase onderzoeken we waarop jouw doelgroep zoekt en met welke intentie. Wanneer we inzichtelijk hebben hoe jouw doelgroep zich online verplaatst, kunnen we hier accuraat op inspelen.

Om er zeker van te zijn dat de SEO optimalisaties hun vruchten afwerpen is het van belang om de resultaten goed te kunnen meten. In deze fase zullen we de juiste tools instellen om het resultaat accuraat te kunnen meten. Op basis van deze gegevens kunnen we in een later stadium bijsturen en uitspraken doen.

Op basis van de gemaakte analyses zullen we de landingspagina’s voorzien van geoptimaliseerde on-page SEO factoren. In deze fase houden we rekening met de relevante zoekwoorden, structured data en interne linkstructuur. 

Nadat de SEO specialisten hun werk gedaan hebben op de website is het van belang om de resultaten te analyseren, en op basis van deze gegevens het SEO draagvlak te vergroten. In deze fase kunnen er meer zoekwoorden aan de website toegevoegd worden en kunnen onze SEO experts beginnen met de SEO factoren die buiten de website om gedaan moeten worden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan linkbuilding of het schrijven van meer content.

Lokale SEO Nijmegen

Lokaal of regionaal beter gevonden worden in Nijmegen en omstreken? Als SEO bureau helpen wij jou daar graag mee. Om lokaal gevonden te worden moet er lokale SEO toegepast worden. Om dit te verwezenlijken zullen we jouw Google Mijn Bedrijf pagina verbeteren en je website teksten zo inrichten, dat hierin het zoekwoord Nijmegen is verwerkt. Met behulp van lokale SEO kunnen we ervoor zorgen dat jouw website niet alleen in de lokale zoekresultaten komt te staan, maar ook zichtbaar is in de Local Pack (de informatie die wordt gedeeld door middel van Google Maps).

Lokale SEO is een goede manier om meer verkeer uit de omgeving naar jouw website te halen. Deze manier van online marketing is dan ook met name interessant voor ondernemers die zich richten op een specifieke plaats.

Leestip: Lokale vindbaarheid verbeteren met Google Mijn Bedrijf.

Structured data en SEO

Naast het toepassen van relevante content, het plaatsen van links met hoge autoriteit is techniek ook een groot onderdeel van de SEO-strategie. Een onderdeel van de techniek is structured data. Met behulp van gestructureerde data kun je beloond worden met rich content. Deze vorm van content  verrijkt de algemene zoekresultaten met beeld, extra links, video’s en zogeheten featured snippets. Door de content van jouw website goed te structureren is het mogelijk om op verschillende manieren in de zoekresultaten te komen, waardoor de online zichtbaarheid wordt verhoogd.

"Super werk geleverd. De website die Lapmarketing voor ons heeft gemaakt is top. SEO helemaal goed in elkaar en fijne communicatie. Erg fijn om mee samen te werken in Nijmegen."
Lars Nuwenhof
Marketing Manager | TRALERT®

Veelgestelde vragen over zoekmachine optimalisatie (SEO)

Als SEO bureau uit Nijmegen krijgen wij veel vragen over ons vakgebied. Om jou als ondernemer antwoord te geven hebben we hier de veelgestelde vragen opgesteld. Wil je meer leren over SEO? Bekijk dan ook eens onze SEO begrippenlijst.

Zoekmachine optimalisatie, dat is de Nederlandse vertaling van de afkorting SEO (Search Engine Optimization), maar wat is SEO nou eigenlijk? Het begrip SEO is in het leven geroepen door het bedrijf Google en kan gezien worden als de techniek die bepaald welke website bovenaan de zoekmachine verschijnt wanneer een websitebezoeker een zoekactie uitvoert.

De kosten van zoekmachine optimalisatie (SEO) zijn afhankelijk van de hoeveelheid werk dat wij als SEO expert voor jou uit gaan voeren. Het is helaas niet mogelijk om hier een panklaar antwoord op te geven. Zo spelen er bij SEO in Nijmegen meerdere factoren een rol. De markt waar je je in begeeft, het aantal concurrenten binnen deze markt en de kracht van deze concurrenten.

Het grootste doel van SEO optimalisatie is het verhogen van de online zichtbaarheid in de zoekmachine Google. De resultaten worden dan ook vaak uitgebeeld in websitebezoekers, of het aantal klikt.

Wat SEO oplevert is afhankelijk van het doel dat voorafgaand aan de opdracht is besproken.

Wanneer we praten over financiële opbrengsten, dan kan de volgende formule gebruikt worden: zoekvolume X doorklikpercentage X conversiepercentage X prijs van je product/dienst.

Gratis SEO nulmeting
Direct inzichtelijk waar jouw bedrijf online staat! Geen standaardrapporten, maar persoonlijk advies.

Contactgegevens

Lap Marketing
Tel.: 024 234 0622
E-mail: info@lapmarketing.nl

Sint Canisiussingel 34
6511TJ Nijmegen
Nederland

KVK: 74688847
BTW: NL002363152B22