Bubbles icon

Wat is Caching?

Betekenis: Caching

Caching is een techniek die wordt gebruikt om gegevens op te slaan in een tijdelijke opslagplaats, waardoor webpagina’s en andere inhoud sneller kunnen worden geopend en geleverd. Caching kan op verschillende niveaus plaatsvinden, waaronder het browserniveau, het netwerkniveau of zelfs aan de serverzijde. Bij caching worden webpagina’s in het geheugen opgeslagen, zodat wanneer ze opnieuw wordt opgevraagd, zijn de gegevens sneller toegankelijk.

Deze caching zorgt voor een veel snellere gebruikerservaring bij de toegang tot webpagina’s en andere inhoud, omdat deze niet telkens bij een externe server hoeft te worden opgevraagd. Caching is een belangrijk onderdeel van het optimaliseren van de prestaties van webpagina’s, waardoor websites sneller laden en een betere gebruikerservaring bieden.

Bovendien is caching ook gebruikt om de belasting van de server te verminderen, waardoor servers meer verzoeken tegelijk kunnen verwerken. Caching bespaart tijd en middelen voor zowel de gebruiker als de server, waardoor het een belangrijk onderdeel is van de strategie om de prestaties van een website te optimaliseren.

Andere marketingbegrippen