Bubbles icon

Wat is Taxonomie?

Betekenis: Taxonomie

Taxonomie is een manier om gegevens of inhoud binnen WordPress te categoriseren. Hiermee kunnen gebruikers hun berichten, pagina’s en andere inhoud organiseren in hiërarchische taxonomieën zoals categorieën en tags. Dit maakt het voor websitebezoekers gemakkelijker om snel en gemakkelijk te vinden wat ze zoeken. Taxonomieën kunnen ook worden gebruikt als een manier om redactionele op workflow en taxonomie gebaseerde regels kunnen worden ingesteld om te bepalen hoe inhoud wordt gepubliceerd.

Taxonomieën bieden een efficiënte manier voor WordPress websites om hun inhoud te organiseren en het voor bezoekers gemakkelijker te maken door de site te navigeren. Dit kan gebruikers helpen de structuur van een website beter te begrijpen, wat weer leidt tot meer betrokkenheid. Uiteindelijk kunnen taxonomieën worden gebruikt om de algemene gebruikerservaring van elke WordPress website te verbeteren

taxonomieën kunnen ook worden gebruikt voor inhoudsbeheer, doordat gebruikers op taxonomieën gebaseerde regels kunnen instellen die bepalen hoe inhoud wordt gepubliceerd, gearchiveerd of verwijderd van een website. Hierdoor kunnen WordPress-beheerders hun inhoud op een georganiseerde manier controleren en beheren.

Andere marketingbegrippen