Bubbles icon

Wat is Crawl budget?

Betekenis: Crawl budget

Het crawl budget bepaalt in welke mate een Google bot jouw website crawlt. Wanneer jouw website net nieuw is, dan kan het langer duren voordat alle nieuwe pagina’s in Google verschijnen. Ook grote websites kunnen hinter ervaren doordat het crawl budget regelmatig wordt overschreven. Over het algemeen doet de Google bot er langer over om een grote website volledig te doorlopen dan een kleinere website.

Het crawl budget is het aantal pagina’s dat Google tijdens één specifieke crawl zal doorlopen. Dit aantal kan variëren van dag tot dag, maar over het algemeen is dit redelijk stabiel. Het aantal pagina’s dat Google crawlt, het crawlbudget wordt meestal bepaald door de grootte en de gezondheid (Site health) van de website. Daarnaast is het aantal interne- en externe links van belang bij het crawlen van een website.

Hoe meer links een website heeft, hoe vaker Google de website tegenkomt op het internet. Hoe vaker Google de website tegenkomt, hoe sneller de website uiteindelijk ook in Google verschijnt.

Andere marketingbegrippen