Bubbles icon

Wat is Snippet?

Betekenis: Snippet

Een snippet is een korte omschrijving van de website en geeft een eerste indruk van waar de pagina over gaat. Een snippet bestaat uit een titel, URL en een korte omschrijving. Inmiddels kan je deze ‘simpele’ snippet aanvullen door middel van rich snippets.

Wat zijn rich snippets?

Rich Snippets is de Engelse uitdrukking die wordt gebruikt voor het aanduiden van extra informatie die getoond wordt in de SERP. Rich Snippets komen voor in verschillende gradaties. Zo is het met behulp van Rich Snippets mogelijk om bijvoorbeeld reviews, afbeeldingen of site links toe te voegen aan de SERP.

Wat is een featured snippet?

Featured snippets zijn korte en directe antwoorden op vragen die direct in de SERP worden weergeven. Deze geven vaak al antwoord op de vraag zonder dat de bezoeker hiervoor een website hoeft te bezoeken. Je vindt de featured snippets vaak bovenaan de zoekresultaten, maar ze kunnen soms ook op andere posities verschijnen.

De afgelopen tijd is Google hier steeds meer mee aan het experimenteren. Zo zijn de algoritmes van Google steeds beter geworden in het relevant houden van deze snippets.

Andere marketingbegrippen