Bubbles icon

Wat is Zoekintentie?

Betekenis: Zoekintentie

Met de zoekintentie wordt het doel of de gedachte van de gebruiker bedoeld. Bij SEO worden verschillende intenties gedefinieerd, namelijk: informatieve zoekintentie, commerciële zoekintentie, transactionele zoekintentie en lokale zoekintentie.

Informationele zoekintentie

Informationale zoekintentie geeft aan dat de bezoeker tijdens het invoeren van zijn zoekopdracht op zoek is naar informatie over een bepaald onderwerp, bedrijf of merk. 

Commerciële zoekintentie

Wanneer een zoekterm wordt aangeduid met een commerciële zoekintentie, dan is de gebruiker op zoek naar een product of dienst. De kans is hierbij aannemelijk dat hij/zij ook van plan is om over te gaan tot aankoop, maar in sommige gevallen weet de gebruik nog niet welk product of dienst hij nodig heeft. In die situatie is de gebruiker nog aan het oriënteren.

Transactionele zoekintentie

Wanneer een zoekterm wordt aangeduid met een transactionele zoekintentie zit deze zoekterm enorm dicht bij een aankoop. Wanneer je doel, het binnenhalen van online verkopen is, dan is deze categorie het interessants. Deze zoektermen zijn te herkennen aan combinaties met kopen, te koop, bestellen of aanschaffen.

Lokale zoekintentie

Een gebruiker met een lokale zoekintentie is op zoek naar een bedrijf in de buurt dat kan helpen bij zijn/haar vraag of probleem. In sommige gevallen kent de gebruiker al een bedrijf uit de omgeving.

Andere marketingbegrippen