Een subdomein is een onderdeel van een domein dat voor het hoofddomein en de domein extensie komt. Je kunt een subdomein herkennen aan alles wat voor de eerste punt (.) staat. Een goed voorbeeld van een subdomein is bijvoorbeeld: shop.voorbeeld.nl. In sommige gevallen komt het van pas om een subdomein te gebruiken om bijvoorbeeld het webshop gedeelte te splitsen van de algemene website. Een andere vorm die we in de praktijk vaker terugzien is bijvoorbeeld de werkenbij.voorbeeld.nl. Deze variant wordt gebruikt voor de werken bij website.
Een subdomein wordt door Google gezien als een andere website
Wanneer je voor de keuze staat om wel of niet voor een subdomein te kiezen, is het van belang om het volgende in acht te nemen. Een subdomein wordt door Google gezien als een compleet nieuwe website. Dit wil zeggen dat alle opgebouwde SEO waarde (in de vorm van autoriteit of links) niet meegenomen wordt naar het subdomein.
Wanneer is een subdomein een goede keuze?
Een subdomein is een goede keuze wanneer je bepaalde onderdelen binnen een website wilt scheiden. Zo kan je zoals bovenstaand al beschreven ervoor kiezen om je webshop of werken bij website te splitsen van het hoofddomein. Dit heeft als voordeel dat de doelgroep (sollicitanten bij een werken bij website), beter aangesproken kunnen worden op het subdomein.